Köpüklü Söndürme Sistemleri

Köpüklü söndürme sistemleri günümüzde birçok yangın türünde başarılı uygulamaları olan ve otomatik sistemler içinde en fazla kullanılan yangın ekipmanlarından birisidir. Kimyasal olarak birleştirilen birkaç köpük ve sudan oluşan bu tür söndürücülerin yakıtlardan kaynaklanan yangınlarda çok iyi bir örtü işlevi olduğunu bilmelisiniz.

Köpüklerin birleştirilmede kullanılan yöntemler hangi tür yangınlarda etkili olduğunu göstermektedir. Yangın üzerinde etkisine göre film oluşturan, alkole karşı dirençli, sentetik veya protein bazlı olarak üretilebilir.

Piyasada kullanılan çeşitleri temel olarak iki ana grupta incelenebilir. Manuel kullanım için tasarlanan ve insan eliyle yangına karşı püskürtülen tüpler ile otomatik şekilde tasarlanan ve algılayıcı sistemlerle faaliyete başlayarak yangını kontrol altına alan sistemlerdir.

İlkinde yangın cihazlarını kullanmanız gerekirken ikincisinde otomatik olarak devreye giren ve işlemi insan müdahalesine gerek bırakmadan tamamlayan bir otomasyon söz konusu olmaktadır.

Köpüklü Yangın Söndürme Sistemi Tasarımı

Köpüklü yangın söndürme sistemi tasarımı konusunda uzman mühendislerimizin katkısı yadsınamaz. Tüm tasarımlarda kendi işyerinize özgü hedefler belirlenmektedir. Belirli bir amaç dahilinde ihtiyaç olan sprinkler sistemler, yangın tankları, yangın dolapları, monitor sistemler veya jeneratörler proje kapsamına alınmaktadır.

Tasarımda dikkat edilmesi gereken kurallar ve köpüklü yangın söndürme sistemlerinin taşıması gereken özellikler uzman marifetiyle şekillendirilmektedir.

Birçok yangın türünde başarılı sonuçlar alan köpüklü sistemler, yangın anında alevlerin sürmesine yardımcı olan havadaki oksijen ile yakıtın arasındaki iletişimi kesmelidir. Alevlerin etkisiyle yangını büyüten olgulardan biri olan sıcak buhar, köpükler ile engellenmelidir. Köpüklerin ayrıca yangında ısınan metalleri soğutma işlevi de vardır.

Köpüklü Yangın Söndürücüler Nerede Kullanılır?

Köpüklü yangın söndürücüler manuel ve otomatik olarak çeşitli yangın türlerinde kullanılmaktadır. Ham petrol işlenen veya depolanan bölgelerde, benzin, fuel oil, alkol, keton, ether ve ester kaynaklı yangınlarda çeşitli bileşenlerden oluşan köpüklü sistemler başarı sağlamaktadır. Yakıtların depolandığı birçok işletmede köpüklerin yangın sırasında üstlendiği işlev örtü mahiyetinde olduğu ve alevleri baskıladığı için sağlıklı sonuçlar almaktadır.

Yakıtların esas rol oynadığı hava araçlarına ait alanlar, nakil edildiği veya bir müddet de olsa bulundurulduğu işletmeler büyük risk altında olduğu için, yangın güvenliği konusunda doğru kararların alınması hayati önem taşır. Bunu sağlamak için de deneyimli yangın firmalarından profesyonel destek almanız gerekir. Yılmaz Yangın olarak uzmanlarımız ile tüm yangın söndürme sistemleri konusunda kaliteli ürünlerle hizmetinizdedir.

Köpüklü Söndürme Sistemleri Özellikleri

Köpüklü Söndürme Sistemi Çalışma Prensibi

Köpüklü söndürme sistemi çalışma prensibi proje aşamasında koruyacağı alana ve söndüreceği maddeye göre belirlenmektedir. Öncelikle neredeyse tüm yangın söndürme sistemlerinin algılama ve ihbar sistemleri ile birlikte çok daha yüksek bir başarı oranına sahip olduğunu bilmeniz gerekir. Bu yüzden köpüklü sistemlerde de algılama ve sinyal içeren mekanizma ile birlikte kullanıldığında daha fazla verim elde edeceğinizi unutmamalısınız.

Algılama sistemlerinin fark ettiği yangın veya alevlenme, otomatik sistemi çalıştıracak panele sinyal göndererek yangın haberini verir. Algılama panel aracılığı ile eyleme dönüştürülür ve sistemin aktive edilmesi sağlanır. Sistemdeki borulardan, nozullardan veya sprinklerden yangın söndürücü madde püskürtülür. Böylece yangının durması ve kontrol altına alınması sağlanır.

Köpüklü sistemlerin bunlar dışındaki bir avantajı da soğutmayı sağlamasıdır. Böylece temas edilme ihtimali olan veya yanma riski bulunan yüzeylerin soğuma işlemini gerçekleştirir.

Köpüklü Söndürme Sistemleri İstanbul

Köpüklü Söndürme Sistemi Fiyatları

Köpüklü söndürme sistemi fiyatları konusunda koruma alanının büyüklüğü her zaman birincil kriter olmaktadır. Bu büyüklük kullanılacak söndürme ajanı miktarını, sistem ekipmanlarını ve ünitelerini de belirlediği için fiyatlar da ona göre değişmektedir. Yangın firmaları belirli bir ölçü üzerinden keşif işlemini tamamladığı zaman maliyet konusunda sizinle iletişim kurmaktadır.

Afaki bilgilerle istenen tekliflerin sağlıklı olmadığını bilmelisiniz. Kesin bilgiler için ücretsiz keşif hizmetimizden faydalanmanızı öneririz. Uzmanlarımız ile yapacağınız görüşme sizlere bilimsel farkındalık kazandıracak ve yangın güvenliği alanında daha yetkin olmanızı sağlayacaktır.

Diğer yandan ihale koşulları oluşturularak şartnameler ışığında talep edilen teklifler ise ölçü içerdiği için, fiyat kırma yöntemi de söz konusu olduğu için maliyetlerin değişmeyeceği de firmalar tarafından bilinmektedir.

Binaları yangından korunması hakkında yönetmelik başta olmak üzere tüm TSE standartlarına uygun olarak üretilen söndürme sistemlerinin montajı, testi, projelendirmesi, keşfi, devreye alması, dolumu, onarımı ve periyodik bakımı, Yılmaz Yangın deneyimi ile sizlere sunulmaktadır.

Adres Bilgileri

  • Fax: 0 (212) 237 62 55

  • E-mail: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.